Jednoduchý recept

Studená mrkvová polévka s jogurtem, šunkou a kiwi

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18015
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 ks Kiwi
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1000 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
175 ml Řecký jogurt
1 špetka Sůl
120 g Šunka dušená
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 010kJ
8% Sacharidy 29 g
624% Tuky 468 g
4% Sodík 75 mg
16% Bílkoviny 9 g

Studená mrkvová polévka s jogurtem, šunkou a kiwi postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci na rozpáleném oleji orestujeme asi 5 minut očištěnou nadrobno nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, potom přidáme čerstvý nasekaný koriandr, zalijeme 1 litrem vody a 20 minut vaříme doměkka pod poklicí.

2

Zeleninu s trochou vývaru dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.

3

Přidáme ke směsi tolik vývaru, abychom měli konzistenci, kterou si přejeme a vše promícháme. Takto připravenou polévku přelijeme do mísy, až zchladne, vmícháme jogurt a dáme odležet do ledničky.

4

Před servírováním na pánvi lehce osmažíme 1 minutu šunku pokrájenou na nudličky. Polévku podáváme v miskách ozdobenou šunkou, kostičkami kiwi a nakrájenou syrovou mrkví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept