Jednoduchý recept

Štěrbák s dipem ze zelených rajčat

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18016
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

150 g Bageta
4 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Štěrbák zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 099kJ
11% Sacharidy 41 g
11% Tuky 9 g
32% Sodík 632 mg
20% Bílkoviny 11 g

Štěrbák s dipem ze zelených rajčat postup přípravy receptu:

1

Z džemu ze zelených rajčat (u nás používáme chutney), citronové šťávy, oleje, špetky soli a pepře ušleháme hladkou zálivku.

2

Listy štěrbáku nakrájíme podélně na plátky a vložíme do salátové mísy, zalijeme zálivkou, promícháme, ozdobíme vypeckovanými černými olivami a nakrájenou bazalkou.

3

V topinkovači opečeme bagety a potřeme je hořčicí. Podáváme k salátu.

Poznámka

Servírujeme studené. Ne všude je možno k dostání džem ze zelených rajčat, ale dobře ho nahradí sladkokyselý červený paprikový rosol, který dobře doplní nahořklou chuť štěrbáku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept