Štěrbák s dipem ze zelených rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbák s dipem ze zelených rajčat
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18016 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Bageta |
4 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Štěrbák zahradní |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 53,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěrbák s dipem ze zelených rajčat postup přípravy receptu:
1 | Z džemu ze zelených rajčat (u nás používáme chutney), citronové šťávy, oleje, špetky soli a pepře ušleháme hladkou zálivku. |
2 | Listy štěrbáku nakrájíme podélně na plátky a vložíme do salátové mísy, zalijeme zálivkou, promícháme, ozdobíme vypeckovanými černými olivami a nakrájenou bazalkou. |
3 | V topinkovači opečeme bagety a potřeme je hořčicí. Podáváme k salátu. |
Poznámka
Servírujeme studené. Ne všude je možno k dostání džem ze zelených rajčat, ale dobře ho nahradí sladkokyselý červený paprikový rosol, který dobře doplní nahořklou chuť štěrbáku.