Kuře se zelenou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se zelenou paprikou
Kuře se zelenou paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18017 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
450 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika zelená |
0,3 ks | Paprika žlutá |
3 polévková lžíce | Sójová pasta Miso |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Žampiony čerstvé |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 917,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Olej rostlinný, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sójová pasta Miso, Vaječný bílek slepičí, Žampiony čerstvé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Ocet rýžový , Omáčka sojová světlá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se zelenou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Papriku zbavíme semen, nakrájíme na kostky, žampiony na plátky a česnek prolisujeme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Bílek rozšleháme v míse se Solamylem, do směsi vložíme kuřecí maso a obrátíme je, necháme 20 minut odstát. Rýžový ocet, sójovou omáčku a cukr rozmícháme v jiné misce. |
2 | Ve woku rezehřejeme olej, přidáme kuřecí maso, opékáme 4 minuty do zlatova. Maso vyjmeme lopatkou s otvory, odložíme a udržujeme v teple. |
3 | Do woku dáme česnek, nastrouhaný zázvor, papriku, žampiony a opékáme 2 minuty. Přidáme žlutou sójovou pastu (Miso), minutu zahříváme. Vmícháme směs s rýžovým octem, přidáme maso a opékáme 2 minuty. |
4 | Hotový pokrm rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme kouskem žluté papriky nakrájené na tenké proužky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Žlutou pastu můžeme nahradit pastou černou. Pokrm bude chutnat podobně, ovšem bude zcela jinak vypadat.