Jednoduchý recept

Kuře kung pao

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18022
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibulka jarní
300 g Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
125 g Ořechy Kešu
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Sójová pasta Miso
0,3 kávová lžička Sůl
0,3 ks Vaječný bílek slepičí
1 kávová lžička Víno rýžové čínské
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 799kJ
9% Sacharidy 32 g
32% Tuky 24 g
14% Sodík 276 mg
46% Bílkoviny 26 g

Kuře kung pao postup přípravy receptu:

1

Zázvor nakrájíme na plátky, cibulky na kousky. Chilli papričky namočíme, zbavíme semen a drobně pokrájíme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostičky, vložíme do misky, smícháme se špetkou soli, poté s bílkem, na závěr se škrobovou pastou.

2

Papriku očistíme, zbavíme semen, rozkrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Olej rozehřejeme ve woku, vložíme maso, opékáme minutu, vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme v teple.

3

Do woku vložíme cibulku, zázvor, chilli papričky, zelenou papriku, minutu opékáme, poté přidáme maso, pastu Miso a rýžové víno. Vše řádně promícháme, opékáme minutu, na závěr vmícháme pražené oříšky kešu a sezamový olej.

4

Kuře kung pao servírujeme horké s vařenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé. Oříšky kešu můžeme nahradit jinými, například arašídy nebo mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept