Kuře kung pao - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře kung pao
Kuře kung pao
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18022 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibulka jarní |
300 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
125 g | Ořechy Kešu |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Sójová pasta Miso |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,3 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Olej sezamový, Ořechy Kešu, Paprika zelená, Sójová pasta Miso, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře kung pao postup přípravy receptu:
1 | Zázvor nakrájíme na plátky, cibulky na kousky. Chilli papričky namočíme, zbavíme semen a drobně pokrájíme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostičky, vložíme do misky, smícháme se špetkou soli, poté s bílkem, na závěr se škrobovou pastou. |
2 | Papriku očistíme, zbavíme semen, rozkrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Olej rozehřejeme ve woku, vložíme maso, opékáme minutu, vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme v teple. |
3 | Do woku vložíme cibulku, zázvor, chilli papričky, zelenou papriku, minutu opékáme, poté přidáme maso, pastu Miso a rýžové víno. Vše řádně promícháme, opékáme minutu, na závěr vmícháme pražené oříšky kešu a sezamový olej. |
4 | Kuře kung pao servírujeme horké s vařenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Oříšky kešu můžeme nahradit jinými, například arašídy nebo mandlemi.