Jednoduchý recept

Kuře s černou sójovou pastou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18025
Kategorie: Maso

Ingredience

Na ochucení
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
3 polévková lžíce Vývar drůbeží
Kuře s černou sójovou pastou
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
6 ks Cibulka jarní
430 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
125 ml Víno rýžové čínské
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 912kJ
3% Sacharidy 11 g
5% Tuky 3 g
16% Sodík 312 mg
45% Bílkoviny 25 g

Kuře s černou sójovou pastou postup přípravy receptu:

1

Kuře nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, papriku rozkrájíme na proužky, chilli papričku drobně, žampiony na plátky, cibuli a jarní cibulky také nadrobno.

2

Maso vložíme do mísy, přidáme sůl, Solamyl, řádně promícháme, přelijeme vodou a necháme půl hodiny odstát.

3

Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme maso a opékáme 4 minuty. Maso poté vyjmeme, wok vytřeme papírovou utěrkou. Do woku vložíme zbývající lžíci oleje, česnek, černou sójovou pastu, obě papriky, chilli papričku, žampiony, cibuli i cibulky. Vše opékáme 2 minuty, přidáme maso a všechny ochucovací přísady, zahříváme 3 minuty, pokrm následně zahustíme Solamylem, rozpuštěným v rýžovém víně. Kuře servírujeme s nudlemi.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept