Recept

Kachna se zázvorem a limetou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18026

Ingredience

Na zálivku
3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 kávová lžička Olej sezamový
2 kávová lžička Omáčka rybí
2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
1 ks Pomeranče
250 g Salát ledový
125 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý
1 stroužek Česnek
Kachna se zázvorem a limetou
3 ks Kachní prsa
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 842kJ
3% Sacharidy 12 g
9% Tuky 7 g
19% Sodík 377 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kachna se zázvorem a limetou postup přípravy receptu:

1

Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky drobně nakrájíme, z pomeranče nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu.

2

Maso omyjeme, osušíme, rozpůlíme, kůži propícháme vidličkou a osolíme. Rozložíme kůží dolů na rošt, postavený do pekáče.

3

Maso pečeme 10 minut v předehřáté troubě, obrátíme a pečeme dalších 15 minut tak, aby bylo propečené, uprostřed růžové, s křupavou kůží navrchu. Maso vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na plátky, poté ho přelijeme trochou zálivky.

4

Vodu promícháme se sezamovým olejem, limetovou šťávou, pomerančovou šťávou i kůrou, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem, sójovou omáčkou, cukrem a jarními cibulkami.

5

Servírovací mísu upravíme salátovými listy, na ně rozložíme plátky masa, maso přelijeme zbývající zálivkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept