Jednoduchý recept

Bramborové karbanátky s kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18029

Ingredience

1 ks Banány
450 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
230 g Kuřecí maso vařené
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 798kJ
9% Sacharidy 32 g
28% Tuky 21 g
11% Sodík 227 mg
38% Bílkoviny 21 g

Bramborové karbanátky s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme ve vodě 15 minut, scedíme je, rozdrtíme a vmícháme do nich mleté kuřecí maso.

2

Banán rozmačkáme a současně s moukou, citronovou šťávou, cibulí, polovinou nakrájené šalvěje, solí, pepřem vmícháme do bramborové hmoty.

3

Pomoučenýma rukama vytvoříme z bramborové hmoty 8 karbanátků. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 12 - 15 minut po obou stranách, hotové udržujeme teplé.

4

Na pánev přilijeme smetanu a kuřecí vývar, přidáme zbývající šalvěj a 2 - 3 minuty zahříváme.

5

Bramborové karbanátky upravíme na mísu, ozdobíme lístky šalvěje, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rada: Jakmile vmícháme do omáčky smetanu, už ji jenom velmi opatrně přihříváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept