Bramborové karbanátky s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové karbanátky s kuřecím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zbyněk Petráček |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18029 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Banány |
450 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
230 g | Kuřecí maso vařené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 705,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 150,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové karbanátky s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve vodě 15 minut, scedíme je, rozdrtíme a vmícháme do nich mleté kuřecí maso. |
2 | Banán rozmačkáme a současně s moukou, citronovou šťávou, cibulí, polovinou nakrájené šalvěje, solí, pepřem vmícháme do bramborové hmoty. |
3 | Pomoučenýma rukama vytvoříme z bramborové hmoty 8 karbanátků. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 12 - 15 minut po obou stranách, hotové udržujeme teplé. |
4 | Na pánev přilijeme smetanu a kuřecí vývar, přidáme zbývající šalvěj a 2 - 3 minuty zahříváme. |
5 | Bramborové karbanátky upravíme na mísu, ozdobíme lístky šalvěje, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Rada: Jakmile vmícháme do omáčky smetanu, už ji jenom velmi opatrně přihříváme.