Kuře v pikantní arašídové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v pikantní arašídové omáčce
Kuře v pikantní arašídové omáčce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 18036 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na omáčku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
150 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Kuře v pikantní arašídové omáčce | |
1 ks | Chilli paprička |
300 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
125 g | Ořechy burské pražené |
1 ks | Paprika zelená |
600 g | Rýže dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 589,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Víno rýžové čínské, Zázvor celý, Chilli paprička, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Ořechy burské pražené, Paprika zelená, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sojová světlá, Vývar drůbeží, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v pikantní arašídové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme od tuku a nakrájíme na kostičky o velikosti 2,5 cm. |
2 | Arašídový olej rozehřejeme ve woku, přidáme arašídy a minutu opékáme. Opečené vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do misky. Do woku dáme připravené maso, opékáme 2 minuty. Vmícháme na proužky nakrájenou chilli papričku a zelenou papriku. Opékáme minutu, poté směs vyjmeme opět děrovanou naběračkou a odložíme do jiné misky. |
3 | Polovinu arašídů rozmixujeme na téměř hladkou pastu, dle potřeby přidáme vývar. |
4 | Drůbeží vývar vlijeme do woku, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku, cukr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a rýžový ocet. Zahříváme téměř k bodu varu, vmícháme arašídovou pastu, zbývající arašídy, kuřecí směs a řádně promícháme. |
5 | Směs pokapeme sezamovým olejem, minutu povaříme, upravíme na servírovací mísu a servírujeme s pečenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.