Recept

Kuře v pikantní arašídové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 18036
Kategorie: Maso

Ingredience

Na omáčku
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Ocet rýžový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
150 ml Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor celý
Kuře v pikantní arašídové omáčce
1 ks Chilli paprička
300 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Olej sezamový
125 g Ořechy burské pražené
1 ks Paprika zelená
600 g Rýže dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 110kJ
11% Sacharidy 40 g
29% Tuky 22 g
24% Sodík 486 mg
51% Bílkoviny 29 g

Kuře v pikantní arašídové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme od tuku a nakrájíme na kostičky o velikosti 2,5 cm.

2

Arašídový olej rozehřejeme ve woku, přidáme arašídy a minutu opékáme. Opečené vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do misky. Do woku dáme připravené maso, opékáme 2 minuty. Vmícháme na proužky nakrájenou chilli papričku a zelenou papriku. Opékáme minutu, poté směs vyjmeme opět děrovanou naběračkou a odložíme do jiné misky.

3

Polovinu arašídů rozmixujeme na téměř hladkou pastu, dle potřeby přidáme vývar.

4

Drůbeží vývar vlijeme do woku, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku, cukr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a rýžový ocet. Zahříváme téměř k bodu varu, vmícháme arašídovou pastu, zbývající arašídy, kuřecí směs a řádně promícháme.

5

Směs pokapeme sezamovým olejem, minutu povaříme, upravíme na servírovací mísu a servírujeme s pečenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept