Jednoduchý recept

Kachna s pórkem a zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18037
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kachní prsa
6 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 kávová lžička Pomerančová kůra
230 g Pórek
1 polévková lžíce Sezam - semena
350 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 101kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 8 g
19% Sodík 380 mg
58% Bílkoviny 32 g

Kachna s pórkem a zelím postup přípravy receptu:

1

Wok rozehřejeme, vložíme kachní řízky a opékáme bez oleje 5 minut po každé straně. Maso přeneseme na prkénko, i s kůží řízky nakrájíme na tenké plátky. Vysmaženou šťávu z woku slijeme, necháme pouze jednu lžíci, přidáme nakrájené zelí, pórek nakrájený na kolečka a drobně nakrájenou pomerančovou kůru. Za stálého obracení opékáme 5 minut. Následně přidáme kachní maso, 3 minuty prohříváme. Maso pokapeme ústřicovou omáčkou, vše řádně promícháme a krátce prohřejeme.

2

Hotový pokrm rozdělíme do misek, posypeme nasucho opraženým sezamem a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Hlávkové zelí můžeme nahradit zelím pekingským anebo čínským.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept