Kachna s pórkem a zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s pórkem a zelím
Kachna s pórkem a zelím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18037 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kachní prsa |
6 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
230 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
350 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 674,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 90,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka ústřicová, Pomerančová kůra, Sezam - semena, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna s pórkem a zelím postup přípravy receptu:
1 | Wok rozehřejeme, vložíme kachní řízky a opékáme bez oleje 5 minut po každé straně. Maso přeneseme na prkénko, i s kůží řízky nakrájíme na tenké plátky. Vysmaženou šťávu z woku slijeme, necháme pouze jednu lžíci, přidáme nakrájené zelí, pórek nakrájený na kolečka a drobně nakrájenou pomerančovou kůru. Za stálého obracení opékáme 5 minut. Následně přidáme kachní maso, 3 minuty prohříváme. Maso pokapeme ústřicovou omáčkou, vše řádně promícháme a krátce prohřejeme. |
2 | Hotový pokrm rozdělíme do misek, posypeme nasucho opraženým sezamem a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Hlávkové zelí můžeme nahradit zelím pekingským anebo čínským.