Krůtí prsa s brusinkovou glazurou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa s brusinkovou glazurou
Krůtí prsa s brusinkovou glazurou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Brusinková omáčka |
50 g | Brusinky |
100 g | Kaštany jedlé |
1 ks | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 40,6mg |
Draslík | 322,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Kaštany jedlé, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinková omáčka, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa s brusinkovou glazurou postup přípravy receptu:
1 | Z krůtích prsou odstraníme kůži, maso nakrájíme na tenké plátky. Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme krůtí maso, za stálého míchaní pečeme 5 minut. Přidáme zázvor nakrájený na velmi tenké plátky, brusinky a 3 minuty opékáme. Brusinky by měly mírně změknout. Přimícháme nakrájené kaštany, brusinkovou a sójovou omáčku, osolíme, opepříme, necháme 3 minuty vařit. |
2 | Hotový pokrm rozdělíme do vyhřátých servírovacích misek a podáváme. |
Poznámka
Při přípravě tohoto pokrmu musí být wok silně rozehřátý.