Šakšuka - jídlo z Tunisu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šakšuka - jídlo z Tunisu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1804 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 249,9mg |
Draslík | 818,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 154,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šakšuka - jídlo z Tunisu postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibuli nakrájíme na plátky a podusíme na oleji. |
2 | Přidáme nakrájené papriky, z nichž jsme odstranili jadřince a nakrájíme oloupaná rajčata. |
3 | Osolíme směs, zalijeme vodou a zeleninu dusíme. |
4 | Přidáme vejce, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. |