Kachna s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s mangem
Kachna s mangem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18040 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Kachní prsa |
2 ks | Mango |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
300 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 57,8mg |
Draslík | 538,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mango, Olej rostlinný, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Ocet kvasný lihový, Omáčka sojová světlá, Petržel - nať, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna s mangem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané mango odřízneme od pecky a dužninu nakrájíme na proužky. Polovinu manga rozmixujeme s kuřecím vývarem. |
2 | Z masa odstraníme kůži, potřeme prolisovaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a za častého obracení opékáme do zlatova. Maso přeneseme na mísu a olej ve woku ponecháme. Maso vložíme na rošt nad pekáč a upečeme v předehřáté troubě na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut. |
3 | Kuřecí vývar s mangem vložíme do hrnce, vmícháme vinný ocet a sójovou omáčku. Přivedeme k varu, svaříme na polovinu množství. |
4 | Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, zbývající kousky manga a za stálého obracení opékáme přibližně minutu. Mango s pórkem přeneseme děrovanou naběračkou na servírovací mísu a udržujeme teplé. |
5 | Upečená kachní prsa nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu s mangem a pórkem, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami petrželky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.