Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18040
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Kachní prsa
2 ks Mango
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
0,5 hrst Petržel - nať
1 ks Pórek
300 ml Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 456kJ
9% Sacharidy 31 g
14% Tuky 10 g
18% Sodík 357 mg
32% Bílkoviny 18 g

Kachna s mangem postup přípravy receptu:

1

Oloupané mango odřízneme od pecky a dužninu nakrájíme na proužky. Polovinu manga rozmixujeme s kuřecím vývarem.

2

Z masa odstraníme kůži, potřeme prolisovaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a za častého obracení opékáme do zlatova. Maso přeneseme na mísu a olej ve woku ponecháme. Maso vložíme na rošt nad pekáč a upečeme v předehřáté troubě na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut.

3

Kuřecí vývar s mangem vložíme do hrnce, vmícháme vinný ocet a sójovou omáčku. Přivedeme k varu, svaříme na polovinu množství.

4

Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, zbývající kousky manga a za stálého obracení opékáme přibližně minutu. Mango s pórkem přeneseme děrovanou naběračkou na servírovací mísu a udržujeme teplé.

5

Upečená kachní prsa nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu s mangem a pórkem, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami petrželky a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept