Kuřecí maso fu jong - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso fu jong
Kuřecí maso fu jong
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18045 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
130 g | Hrášek |
300 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 232,0mg |
Draslík | 428,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrášek, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sůl, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso fu jong postup přípravy receptu:
1 | Rýžové víno smícháme se škrobovou moučkou, solí, pepřem a řádně rozmícháme. |
2 | Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky přes vlákno a rozložíme na talíř. Přelijeme připravenou směsí, promícháme. |
3 | Jarní cibulku drobně pokrájíme, vložíme do misky, přidáme vejce, špetku soli, vše rozšleháme. |
4 | Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme kuřecí maso a za stálého obracení minutu opékáme. Do woku přidáme rozšlehané vejce s cibulkou, mírně mícháme, dokud neztuhnou. Olej ze dna woku by měl vystoupit na povrch. |
5 | Přidáme hrášek, sójovou omáčku, dle chuti osolíme a servírujeme na předehřátých talířích pokapané sezamovým olejem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.