Červené kuře s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené kuře s rajčaty
Červené kuře s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
230 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Galgan |
4 ks | Kafirové listy |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
450 g | Kuřecí prsa |
600 ml | Mléko kokosové |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
230 g | Rajčata Cherry |
1 polévková lžíce | Tamarindová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Kafirové listy, Kari pasta, Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Rajčata Cherry, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené kuře s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na plátky a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek, kari pastu, nastrouhaný galgán, tamarindovou pastu, limetové listy a vše opékáme 1 minutu. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky. Vmícháme je spolu s kokosovým mlékem do směsi, přivedeme k varu a vaříme 20 minut na mírném plameni, dokud pokrm nezačne houstnout. Přidáme rozpůlená rajčata, drobně nakrájený koriandr a za občasného promíchání vaříme 5 minut. |
3 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme s vařenou jasmínovou rýží. |
Poznámka
Galgán je velmi podobný zázvoru. Má ovšem méně ostřejší chuť. Namísto čerstvého můžeme použít sušený.