Kachna s medovou glazurou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s medovou glazurou
Kachna s medovou glazurou
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
1 ks | Celer - nať |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 hrst | Pažitka |
Kachna s medovou glazurou | |
1 kávová lžička | Badyán |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Solamyl |
2 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 57,8mg |
Draslík | 337,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Pažitka, Česnek, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Badyán, Kachní prsa, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna s medovou glazurou postup přípravy receptu:
1 | Z prsou odstraníme kosti a maso vložíme do zapékací mísy. |
2 | Prolisovaný česnek, med, česnekový ocet, mletý badyán a sójovou omáčku rozmícháme v misce. Solamyl rozpustíme ve vodě a pastu vmícháme do směsi se sójovu omáčkou. Touto marinádou potřeme maso po obou stranách, přikryjeme, uložíme do chladničky a necháme marinovat minimálně dvě hodiny. Nejlépe přes noc. |
3 | Maso vyjmeme z marinády a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C téměř půl hodiny. V průběhu pečení maso často potíráme marinádou. Upečené maso vyjmeme z trouby, vložíme na 5 minut pod rozehřátý gril, aby glazura na povrchu zkaramelizovala. |
4 | Maso rozkrájíme na tenké plátky, upravíme na mísu, ozdobíme listy řapíkatého celeru, na kolečka nakrájenou okurkou, pažitkou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Pokud by se mělo maso připálit, přikryjeme ho alobalem.