Kuřecí kousky obalované sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kousky obalované sezamem
Kuřecí kousky obalované sezamem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18049 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
25 g | Sezam - semena |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
200 g | Vodní kaštany v nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 922,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Sezam - semena, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Vodní kaštany v nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kousky obalované sezamem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa naklepeme hladkou stranou paličky a nakrájíme na nudličky. Maso obalíme v rozšlehém bílku. Olej rozehřejeme ve woku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, opékáme dvě minuty doměkka. Přidáme maso a za stálého obracení opékáme dozlatova. Citronovou šťávu smícháme s cukrem, citronovou kůrou, přidáme do woku a přivedeme k mírnému varu. Vodní kaštany nakrájíme na plátky, přidáme k ostatním do pánve a za stálého míchání opékáme dvě minuty. |
2 | Hotový pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme hoblinkami citronové kůry a servírujeme. |
Poznámka
Vodní kaštany nemají téměř žádnou chuť, ovšem do pokrmů se přidávají kvůli příjemně křupavé konzistenci.