Kuřecí stehna po sevillsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna po sevillsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1805 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí stehna |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
200 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 167,8mg |
Draslík | 450,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna po sevillsku postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích stehen odstraníme kůži a tuk. |
2 | Na oleji osmahneme česnek a nakrájenou cibuli, zlehka zaprášíme moukou, rozmícháme, zalijeme teplým drůbežím vývarem a přivedeme do varu. |
3 | Do omáčky vložíme kuřecí stehna, osolíme a opepříme, přidáme petrželku a tymián a podusíme. |
4 | Měkká stehna přendáme do jiného hrnce, propasírujeme omáčku a přidáme kousky nakrájených oliv. |
5 | Zalijeme bílým vínem a necháme podusit. |