Kuře s chilli papričkou a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s chilli papričkou a bazalkou
Kuře s chilli papričkou a bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18050 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ks | Bazalka |
6 ks | Celer řapíkatý |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
8 ks | Kuřecí stehna |
100 g | Mrkev kořen |
1,5 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 332,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Chilli omáčka, Chilli paprička, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s chilli papričkou a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Každé stehno nařízneme na třech místech a potřeme je sójovou omáčkou. Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme kuřecí stehna a opékáme je dozlatova za stálého obracení, zhruba 20 minut. |
2 | Chilli papričku zbavíme semen, drobně nakrájíme, mrkev nakrájíme na nudličky, řapíkatý celer na kousky. Vše vložíme do woku, opékáme 5 minut, vmícháme chilli omáčku, přiklopíme a pozvolna dusíme. Mezitím připravíme listy bazalky. Vyšší vrstvu oleje rozehřejeme v pánvi se silným dnem. Pozvolna přidáváme listy bazalky, smažíme 30 vteřin, dokud se nezačne kroutit. Nesmí ovšem zhnědnout. Smažené listy odkládáme na papírové ubrousky, aby odsál přebytečný tuk. |
3 | Kuřecí stehna se zeleninou a omáčkou upravíme na předehřátou servírovací mísu, obložíme smaženými listy bazalky a ihned servírujeme. |
Poznámka
Listy bazalky můžeme nahradit mladými listy špenátu.