Kuřecí sendviče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí sendviče
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18054 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
8 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
2 ks | Rajčata |
0,5 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 204,8mg |
Draslík | 561,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb toastový, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí sendviče postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Maso zabalíme do alobalu potřeného olejem a upečeme doměkka. |
2 | Plátky toastového chleba nasucho opečeme. 4 plátky poklademe omytým hlávkovým salátem, na kolečka nakrájenými rajčaty, na plátky nakrájeným pečeným kuřecím masem, plátky opečené slaniny a natvrdo uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci. Vše zakapeme tatarskou omáčkou. |
3 | Zakryjeme zbylými plátky chleba a ihned ještě teplé sendviče podáváme. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.