Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18056

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
120 g Hrozinky
180 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 l Olej stolní
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
16% Sacharidy 57 g
39% Tuky 29 g
8% Sodík 166 mg
17% Bílkoviny 10 g

Koblihy s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Omyté rozinky polijeme rumem a necháme chvíli stát.

2

Do hrnku nalijeme vlažné mléko(80 ml), přidáme cukr, rozdrobené droždí, lžíci mouky a vše promícháme. Necháme vzejít kvásek.

3

Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, žloutky rozšlehané ve 100 ml mléka a vzešlý kvásek. Vypracujeme řidší, vláčné těsto, zapracujeme do něj rozinky a necháme na teplém místě kynout.

4

Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící bochánky a smažíme je v dostatečném množství oleje na pánvi.

5

Usmažené koblihy klademe na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.

6

Podáváme pocukrované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept