Lilek s rajčaty a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek s rajčaty a bazalkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18058 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cuketa |
2 ks | Lilek |
200 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 56,5mg |
Draslík | 692,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Cuketa, Lilek, Mozzarella, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Lilek s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme je a necháme 1 hodinu stát. |
2 | Potom lilky opláchneme vodou, osušíme a po obou stranách usmažíme na pánvi na oleji (nebo je potřené olejem upečeme na grilu). |
3 | Omytou cuketu a rajčata nakrájíme na plátky a spolu s lilky střídavě naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy. Osolíme, posypeme nadrceným pepřem, nasekanou bazalkou, nahrubo nastrouhanou mozzarellou a jemně nastrouhaným parmazánem. Povrch poklademe plátky slaniny. |
4 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |