Vepřová pečeně s jarním špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s jarním špenátem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 126,8mg |
Draslík | 791,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s jarním špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. |
2 | Vykostěnou vepřovou pečeni potřeme olejem a opečeme po všech stranách na pánvi. Potom maso potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. |
3 | Listové těsto rozválíme na čtverec, do středu dáme polovinu špenátu a na něj položíme maso. Zakryjeme zbylým špenátem a zabalíme do těsta. Vložíme do pekáče a povrch na několika místech propíchneme vidličkou. |
4 | Pečeme zvolna v dobře vyhřáté troubě asi 40 minut. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |