Recept

Velikonoční nádivka s kešu oříšky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18060
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 hrst Kopřiva
300 g Kuřecí maso vařené
125 ml Mléko polotučné
100 g Ořechy Kešu
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
200 g Uzené maso vařené
4 ks Vejce slepičí
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 812kJ
7% Sacharidy 24 g
66% Tuky 50 g
20% Sodík 400 mg
52% Bílkoviny 29 g

Velikonoční nádivka s kešu oříšky postup přípravy receptu:

1

Žemle navlhčíme mlékem, vymačkáme a spolu s drůbežím a uzeným masem, cibulí a česnekem umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme vejce, nasekané zelené natě, slaninu nakrájenou na kostičky (100 g) a mírně opražené kešu oříšky. Vše dobře promícháme.

2

Formu nebo pekáček vymažeme tukem, dno pokryjeme tenkými plátky slaniny a naplníme připravenou směsí.

3

Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept