Jemná maková bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná maková bábovka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18072 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
20 g | Kandovaná citronová kůra |
20 g | Kandovaná pomerančová kůra |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mák mletý |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 79,7mg |
Draslík | 240,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Kandovaná pomerančová kůra, Mák mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná maková bábovka postup přípravy receptu:
1 | V hrnku postaveném do horké vody šleháme vejce s cukrem do pěny, potom vyjmeme hrnek z vodní lázně a šleháme dále do husté pěny a do částečného zchladnutí. |
2 | Vmícháme smetanu, hladkou mouku s práškem do pečiva, mák a kandovanou kůru z citronu a pomeranče. |
3 | Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou kouskem másla a vysypanou hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. |
4 | Po vychladnutí můžeme bábovku polít citronovou polevou nebo jen pocukrovat. |