Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18072

Ingredience

200 g Cukr krupice
20 g Kandovaná citronová kůra
20 g Kandovaná pomerančová kůra
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mák mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 375kJ
12% Sacharidy 43 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 29 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jemná maková bábovka postup přípravy receptu:

1

V hrnku postaveném do horké vody šleháme vejce s cukrem do pěny, potom vyjmeme hrnek z vodní lázně a šleháme dále do husté pěny a do částečného zchladnutí.

2

Vmícháme smetanu, hladkou mouku s práškem do pečiva, mák a kandovanou kůru z citronu a pomeranče.

3

Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou kouskem másla a vysypanou hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

4

Po vychladnutí můžeme bábovku polít citronovou polevou nebo jen pocukrovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept