Recept

Brambory s celerem a jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18073
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Brambory
400 g Celer bulvový
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 ks Jablka
3 polévková lžíce Jíška instantní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kostka Polévkové kostky Vitana
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 027kJ
8% Sacharidy 28 g
17% Tuky 13 g
14% Sodík 289 mg
10% Bílkoviny 6 g

Brambory s celerem a jablky postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do vody s trochou citronové šťávy a soli. Povaříme téměř doměkka a scedíme.

2

Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme brambory a na ně ve vrstvách jablka a celer. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory.

4

Smetanu s mlékem ohřejeme, všleháme jíšku, sypký bujón a okořeníme špetkou muškátu. Směsí zalijeme obsah zapékací mísy, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept