Brambory s celerem a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s celerem a jablky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18073 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Brambory |
400 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Jíška instantní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kostka | Polévkové kostky Vitana |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 534,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 503,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s celerem a jablky postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do vody s trochou citronové šťávy a soli. Povaříme téměř doměkka a scedíme. |
2 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme brambory a na ně ve vrstvách jablka a celer. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. |
4 | Smetanu s mlékem ohřejeme, všleháme jíšku, sypký bujón a okořeníme špetkou muškátu. Směsí zalijeme obsah zapékací mísy, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. |