Recept

Jelení steaky na červeném víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18075

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kávová lžička Jalovec
600 g Jelení maso
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 768kJ
1% Sacharidy 4 g
33% Tuky 24 g
24% Sodík 480 mg
67% Bílkoviny 38 g

Jelení steaky na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Omyté maso ze hřbetu odblaníme a nakrájíme na steaky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme drceným jalovcem a olejem a necháme chvíli rozležet.

2

Potom maso ovineme delšími plátky slaniny a upevníme špejlí. V pánvi na oleji steaky opečeme po obou stranách a přendáme na nahřáté talíře.

3

Do výpeku na pánev přidáme máslo, rozehřejeme a zalijeme vínem. Krátce povaříme. Vzniklou šťávou přeléváme steaky.

4

Podáváme s opečenými bramborami a nakládanými houbami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept