Jelení steaky na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení steaky na červeném víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Jalovec |
600 g | Jelení maso |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 153,5mg |
Draslík | 554,2mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jelení maso, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení steaky na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso ze hřbetu odblaníme a nakrájíme na steaky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme drceným jalovcem a olejem a necháme chvíli rozležet. |
2 | Potom maso ovineme delšími plátky slaniny a upevníme špejlí. V pánvi na oleji steaky opečeme po obou stranách a přendáme na nahřáté talíře. |
3 | Do výpeku na pánev přidáme máslo, rozehřejeme a zalijeme vínem. Krátce povaříme. Vzniklou šťávou přeléváme steaky. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami a nakládanými houbami. |