Zadělávaný chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávaný chřest
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18079 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 219,1mg |
Draslík | 279,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávaný chřest postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý chřest uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme okapat a přendáme na nahřátou mísu. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z chřestu, přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme na hladkou omáčku. Okořeníme špetkou muškátu, zázvoru a přisypeme nasekanou petrželku. |
3 | Před podáváním vmícháme do omáčky rozšlehané žloutky a nalijeme ji na chřest. |
4 | Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže. |