Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18079
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Chřest bílý
80 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 179kJ
3% Sacharidy 12 g
32% Tuky 24 g
11% Sodík 214 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zadělávaný chřest postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý chřest uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme okapat a přendáme na nahřátou mísu.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z chřestu, přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme na hladkou omáčku. Okořeníme špetkou muškátu, zázvoru a přisypeme nasekanou petrželku.

3

Před podáváním vmícháme do omáčky rozšlehané žloutky a nalijeme ji na chřest.

4

Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept