Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18082
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 ks Pórek
150 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 847 kcal
Kilojoule 3 542kJ
30% Sacharidy 107 g
56% Tuky 42 g
19% Sodík 382 mg
30% Bílkoviny 17 g

Pórkový džuveč postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kousky a podusíme na kousku másla.

2

Zvlášť podusíme propláchnutou rýži, přidáme ji k pórku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme trochou vody rozmíchané s 1 lžící mouky.

3

Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem (nebo sádlem) a v dobře vyhřáté troubě pečeme.

4

Po chvíli džuveč zalijeme kyselou smetanou s rozšlehanými vejci a ještě asi 10 minut pečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept