Vejce s uzenáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s uzenáči
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Uzenáče |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 471kJ
0% Sacharidy 1 g
43% Tuky 32 g
13% Sodík 259 mg
27% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 924,8mg |
---|---|
Cholesterol | 520,7mg |
Draslík | 155,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Uzenáče mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s uzenáči postup přípravy receptu:
1 | Uzenáče vykostíme, rozebereme na kousky a osmažíme na pánvi na másle (nebo na oleji). |
2 | Po několika minutách přilijeme rozšlehaná, osolená vejce a necháme je mírně ztuhnout. |
3 | Pokrm podáváme horký s chlebem nebo bílým pečivem. |