Sardelové omeletky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardelové omeletky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18084 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Sardelové řezy |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 390,7mg |
Draslík | 283,6mg |
Vláknina | 934,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sardelové řezy, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardelové omeletky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme a přidáme sardelové řezy rozetřené s máslem (50 g), jemně nasekanou cibuli a petrželku. |
2 | Na lívanečníku na másle pečeme ze směsi malé omeletky po obou stranách dozlatova. |
3 | Upečené ještě horké omeletky svineme do kornoutků a ihned podáváme. |