Smažená kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kapusta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18085 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
125 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kapusta postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce, mléka a soli připravíme řidší těstíčko, asi jako na kapání. |
2 | Očištěnou, omytou kapustu nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě několik minut. Kapustu vyjmeme, necháme okapat a osušíme v papírové utěrce. |
3 | Připravené čtvrtky kapusty obalíme v těstíčku a osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji (nebo na sádle). |
4 | Podáváme s bramborovou kaší a rajčatovým salátem. |
Poznámka
Mléko použijeme podle potřeby. Při přípravě těstíčka můžeme mléko nahradit pivem.