Špenátové vdolečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové vdolečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18086 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
250 g | Špenát listový čerstvý |
3 hrst | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 107,5mg |
Draslík | 391,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové vdolečky postup přípravy receptu:
1 | Vejce s máslem umícháme, mírně osolíme a okořeníme špetkou muškátového květu. Přidáme v mléce namočenou strouhanku (2 hrsti), utřený česnek, pepř a nadrobno nasekaný, předem povařený špenát. |
2 | Ze směsi vykrajujeme lžící malé vdolečky. Obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na sádle (nebo na oleji) po obou stranách dozlatova. |
Poznámka
Špenát uvaříme předem.