Jemný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18087 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
130 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 39,4mg |
Vláknina | 800,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse umícháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku spolu s pevným sněhem ušlehaným z bílků a vše zlehka promícháme. |
2 | Těsto vlijeme do máslem vymazané, krupicovým cukrem vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. |