Koroptve na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptve na víně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Koroptev |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Pepř černý celý |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno červené |
200 ml | Zakysaná smetana |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 75,5mg |
Draslík | 783,9mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 447,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptve na víně postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a celý pepř. |
2 | Očištěné a vykuchané koroptve osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Vložíme je na zeleninový základ a dusíme za občasného podlévání vodou (nebo vývarem) doměkka. |
3 | Měkké koroptve přendáme na mísu, šťávu zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s 1 lžící mouky a chvíli povaříme. |
4 | Nakonec omáčku přecedíme na koroptve a ihned podáváme. |