Buchta s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1809 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
340 g | Cukr krupice |
480 g | Hrozinky |
400 g | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Máslo čerstvé |
360 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
220 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 660,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 167,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta s jablky postup přípravy receptu:
1 | Vejce s cukrem šleháme, přidáme hladkou mouku, rozpuštěné máslo, nastrouhaná jablka, skořici, ořechy, rozinky a špetku soli. Přimícháme kypřící prášek. |
2 | Hotové těsto nalijeme do vysypané formy a pečeme při 180 stupních. |