Chlebíčky s hřebenatkami a fleur de sel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíčky s hřebenatkami a fleur de sel
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18090 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
0,5 ks | Citrony |
0,5 ks | Fleur de Sel |
4 ks | Hřebenatka |
1 ks | Olej z vlašských ořechů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 13,2mg |
Draslík | 236,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 23,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citrony, Hřebenatka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fleur de Sel, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíčky s hřebenatkami a fleur de sel postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si nakrájíme na 4 tenká kolečka každou hřebenatku. Dáme je do misky, zalijeme citronovou šťávou z poloviny citronu, necháme cca 5 minut marinovat. Když se hřebenatky marinují, opečeme v topinkovači 4 krajíčky chleba a potřeme je olejem. |
2 | Marinované hřebenatky scedíme a na každou topinku položíme 4 plátky hřebenatky, posypeme je strouhanou citronovou kůrou a dozdobíme čtyřimi květy fleur de sel. Hned podáváme. |
Poznámka
Fleur de sel je mořská sůl, která se v solivarech nechá vykrystalizovat ve fleur de sel - solné květy a je ve Francii velmi v oblibě.