Jednoduchý recept

Chlebíčky s hřebenatkami a fleur de sel

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18090
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 plátek Chléb toastový
0,5 ks Citrony
0,5 ks Fleur de Sel
4 ks Hřebenatka
1 ks Olej z vlašských ořechů

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 691kJ
7% Sacharidy 25 g
3% Tuky 2 g
18% Sodík 359 mg
21% Bílkoviny 12 g

Chlebíčky s hřebenatkami a fleur de sel postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si nakrájíme na 4 tenká kolečka každou hřebenatku. Dáme je do misky, zalijeme citronovou šťávou z poloviny citronu, necháme cca 5 minut marinovat. Když se hřebenatky marinují, opečeme v topinkovači 4 krajíčky chleba a potřeme je olejem.

2

Marinované hřebenatky scedíme a na každou topinku položíme 4 plátky hřebenatky, posypeme je strouhanou citronovou kůrou a dozdobíme čtyřimi květy fleur de sel. Hned podáváme.

Poznámka

Fleur de sel je mořská sůl, která se v solivarech nechá vykrystalizovat ve fleur de sel - solné květy a je ve Francii velmi v oblibě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept