Jednoduchý recept

Pikantní játrové špízy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18092

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
3 ks Jablka
400 g Játra králičí
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
10 g Pepř černý celý
10 g Sůl
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 745kJ
16% Sacharidy 59 g
16% Tuky 12 g
50% Sodík 994 mg
44% Bílkoviny 25 g

Pikantní játrové špízy postup přípravy receptu:

1

Připravená játra očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Špejle namočíme do studené vody. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na silné dílky.

2

Necháme okapat špejle, pak na ně napichujeme střídavě kousky jater, dílky jablek a šalotku.

3

Olivový olej rozehřejeme a špízy opékáme z každé strany 2-3 minuty. Pté vyjmeme a pokapeme octem balsamico.

4

Špízy osolíme a opepříme dle chuti. Med s máslem ohřejeme, zbývající jablka a cibuli osmažíme na zbylém oleji a podáváme ke špízům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept