Ředkvičkový salát s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkový salát s bramborami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18096 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Brambory vařené |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
20 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 535,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičkový salát s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme rozpuštěným máslem. Podle chuti osolíme a okyselíme octem. |
2 | Nakonec přidáme uvařené, na plátky nakrájené brambory a vše dobře promícháme. |
3 | Salát před podáváním ozdobíme natvrdo vařenými, nasekanými vejci a petrželkou. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.