Višňový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový nákyp
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18097 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
250 g | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Strouhanka |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 201,1mg |
Draslík | 298,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Skořice mletá, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Višně omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat. |
2 | Formu vymažeme máslem, nasypeme do ní asi 0,5 cm vysokou vrstvu strouhanky smíchané s trochou cukru, citronovou kůrou a skořicí. Povrch poklademe višněmi, pocukrujeme a opět pokryjeme strouhankou. Pokračujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří strouhanka. |
3 | Vše zalijeme mlékem s rozkvedlanými žloutky, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme. |
Poznámka
Nákyp můžeme připravit i z třešní. Množství cukru upravíme podle chuti.