Angreštová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštová pěna
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18098 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
400 g | Angrešt |
150 g | Cukr krupice |
150 g | Piškoty cukrářské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 84,1mg |
Draslík | 225,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krupice, Piškoty cukrářské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Angreštová pěna postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý angrešt rozvaříme, prolisujeme, osladíme, necháme vychladit. |
2 | Šlehačku ušleháme do tuha, mírně přisladíme, část jí vmícháme do angreštové kaše. Naplníme do pohárů a ozdobíme zbylou šlehačkou. |
3 | Podáváme s cukrářskými piškoty. |
Poznámka
Servírujeme studené.