Jednoduchý recept

Burgundská hovězí pečeně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 181
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
50 g Citrony
50 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
750 g Hovězí maso zadní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
50 g Protlak rajčatový
37,5 g Slanina vepřová
25 g Sůl
150 g Tuk
100 ml Víno červené
1 l Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 368kJ
5% Sacharidy 16 g
27% Tuky 20 g
53% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Burgundská hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a osolíme.

2

Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme s divokým kořením na tuku dozlatova a přidáme cukr. V tomto základu maso krátce opečeme.

3

Potom maso zalijeme částí vlažné vody, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, rajčatový protlak a zastříkneme octem. Přikryjeme poklicí a maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou.

4

Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného míchání vaříme 20 minut.

5

Nakonec do omáčky přilijeme červené víno a ještě krátce převaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept