Recept

Štóla s čokoládou a cukrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1810

Ingredience

170 g Čokoláda hořká
2 polévková lžíce Cukr moučkový
180 g Mandle
160 g Máslo čerstvé
90 g Mouka polohrubá
1 špetka Pudinkový prášek - vanilkový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
11% Sacharidy 39 g
66% Tuky 50 g
5% Sodík 101 mg
26% Bílkoviny 14 g

Štóla s čokoládou a cukrem postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu se 150g másla. Mícháme metličkou dokud se ingredience zcela nespojí.

2

Rozklepeme vejce a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Přidáme vanilkový prášek a cukr a směs odložíme stranou.

3

Ve vodní lázni v míse smícháme žloutky, moučkový cukr a mleté mandle. Poté mísu vyjmeme z vody, přidáme 80g mouky, směs důkladně promícháme a opatrě vmícháme sníh z bílků.

4

Troubu předehřejeme na 230C.

5

Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček, vymazané a vysypané moukou. Pečeme 10 minut, poté snížíme teplotu na 210C a pečeme ještě 20 minut.

6

Hotovou štolu ihned vyklopíme. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Štolu uchováváme zabalenou v alobalu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept